Субота, 05.04.2024, 10:06 AM
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Квітень » 25 » Шевченкові дні у Буській школі 2
9:55 PM
Шевченкові дні у Буській школі 2

Минуло 204 роки від дня народжнння  Т.Г.Шевченка,але й сьогодні його слово живее між нами. Свідченням цього стали конкурс читців  «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів» серед учнів 2-4  та 5-8 класів. Перші місця посіли Хайвась Юрій  (4-А) та Радіо Марта(8-Б).

    Виховний захід «Борітеся—поборите”,підготовлений  вчителем української мови Олійник Г.П, педагогом –організатором  Гулай З.М. та вчителем музики Іванечко У.П., який  спонукав  дітей до більш активного та детального читання творів Шевченка .

    Адже  мотиви загребущості, агресивного ставлення до України з боку Російської імперії, неготовність і небажання прийняти її вільною, розцінення її як загрози поваленню споконвічного деспотизму звучать сьогодні не менш гостро й злободенно. Сцени ненависницьких випадів щодо нашої держави, про які писав і томився в тюрмах Тарас Шевченко, вражають не лише українців, але й весь цивілізований світ. Тож творчість українського митця , тим і є  важливою для нас, що він, пишучи про минуле України, передрік нам наше майбутнє.

Велика виховна сила Шевченкових творів є невичерпним джерелом у вихованні нових національно свідомих поколінь української молоді.

Переглядів: 146 | Додав: busksc2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar